Servicii la Cabinet 

Consultatii si Tratamente in Cabinetul Medical

Important! Consultația ginecologică trebuie realizată o dată pe an, în lipsa unor probleme speciale.

Consultație si Videocolposcopie
PRET 380 RON

Aici veți fi ascultată în timp ce vă exprimați doleanțele asupra problemelor dumneavoastră de sănătate, apoi veți fi consultată pe masa ginecologică unde, după caz, veți face cunoștință cu OGE (organele genitale externe) și împreună vom descoperi cauza problemei, ca apoi să stabilim tactica de investigații și / sau tratament.

Important! Consultația ginecologică trebuie realizată o dată pe an, în lipsa unor probleme speciale.

Ecografia endovaginală sau transvaginală
PRET 480 lei

Aceasta este o metodă neinvazivă de examinare a OGI (organelor genitale interne) feminine cu ajutorul ultrasunetelor, folosind sonda endovaginală care se introduce în vagin. Este indicată pacientelor care au început viața sexuală.
Această investigație permite examinarea afecțiunilor de uter, ovare, trompe uterine. NB! Contează foarte mult unde faci ecografia și competențele medicului.
Important! Ecografia endovaginală trebuie realizată o dată pe an, în lipsa unor probleme speciale.

Servicii Montare Sterilet

Sterilet, dispozitiv intrauterin (DIU) - metode anticonceptionale
Dispozitivul intrauterin (sterilet) se gaseste sub diferite marimi sau forme. Este un mic obiect (2,5 - 3,5 cm) din plastic si/sau metal care se introduce in cavitatea uterina. La unul din capete are doua fire pentru control. Dispozitivul intrauterin va ramane in uter un timp foarte indelungat - ani. Exista doua tipuri de dispozitive intrauterine :
- cu eliberare de ioni de cupru 
- cu eliberare de substanta hormonala
               
         Actiune : efectul contraceptiv este datorat unei asocieri de mecanisme : inhibarea capacitatii spermatozoizilor de a traversa cavitatea uterina, inhibarea fertilizarii (cele cu eliberare de cupru), ingroasarea mucusul cervical (cele cu eliberare de substanta hormonala).
         Eficienta : daca este utilizat corect este foarte eficient : timp de ani de zile. Steriletul cu eliberare de hormoni poate ramane in uter timp de pana la 5 ani iar cel cu eliberare de ioni de cupru pana la 10 ani, fiecare dintre acestea fiind perioada de eficienta garantata. Steriletul poate fi extras oricand in aceasta perioada, daca femeia doreste sa renunte la protectia anticonceptionala.
Folosire : medicul va aseza dispozitivul intrauterin in uterul femeii. Pozitia corecta va fi garantata de consultatii medicale de control, efectuate cu regularitate. Femeia are posibilitatea sa controleze daca dispozitivul nu a fost expulzat (in special dupa menstruatie), prin verificarea existentei firelor de control.
   De unde se procura : medic sau farmacii.
Avantaje : previne sarcina pe perioada foarte lunga dar cu efect reversibil, nu sunt legate de momentul actului sexual, in cazul celor cu eliberare de cupru nu exista efecte secundare determinate de substantele hormonale, revenirea fertilitatii este rapida dupa scoaterea dispozitivului, nu exista interactiune cu alte medicamente.
   Dezavantaje : este nevoie de un examen ginecologic pentru introducerea dispozitivului, se pot ivi perturbari majore ale sangerarilor menstruale (menstruatii abundente sau sangerari intermenstruale, cu riscul de a produce anemie) cat si ocazionale inflamatii ale aparatului genital ce pot conduce la sterilitate, nu se poate intrerupe folosirea metodei decat de catre medic, necesita controlul firelor dupa menstruatii, nu previne toate sarcinile ectopice, poate iesi din uter fara ca femeia sa-si dea seama.
Conditii de montare DIU

  • - Excluderea sarcinii ;
  • Femeia are un uter sanatos (examenul genital - cu valve si bimanual -este obligatoriu inainte de insertia DIU) ;
  • - Excluderea unei infectii a tractului genital/ITS
  • - Excluderea unui comportament sexual cu risc crescut                     DIU se poate monta:                                                
  • in orice moment al ciclului menstrual, cu conditia ca femeia sa fie sigura ca nu este insarcinata (nu a avut contacte sexuale de la ultima menstruatie normala sau a folosit corect o metoda contraceptiva eficienta) ;
  • imediat dupa avortul la cerere, daca nu sunt semne de infectie;
  • imediat dupa nastere (10 minute - 48 ore) de catre o persoana special instruita;
  • la 4 saptamani dupa nastere in cazul DIU T Cu-380 A;
  • la 6 saptamani dupa nastere in cazul DIU cu progestativ (Mirena). 
Babes Papanicolau

COLPOSCOPIA

Colposcopia consta in:
  Asezarea pe masa ginecologica in pozitie ginecologica
  introducerea unui dilatator in vagin pentru a-l deschide usor
  tamponarea cervixului cu o solutie chimica pentru a inlatura mucusul
  examinarea suprafetei cervixului cu ajutorul colposcopului, adica a unui microscop care mareste suprafata cervixului, de la 10 pana la 40 de ori fata de marimea lui normala
  preluarea, daca e cazul, a unei mostre de tesut folosind o pensa de biopsie; Tesutul recoltat prin biopsie este trimis la examen histopatologic
               Avantaje:        Colposcopia nu este dureroasa!
Recomandari:
Nu trebuie o pregatire speciala, insa inainte de aceasta investigatie este bine sa va goliti vezica urinara si intestinele si sa nu faceti spalaturi interne sau sa aveti contact sexual cu 48 de ore inainte de a face examenul colposcopic.
             Colposcopia reprezinta un examen complementar (investigatie imagistica suplimentara) a vulvei, vaginului si colului uterin care permite pe langa vizualizarea acestora, prelevarea de tesut biopsic in cazul in care sunt identificate leziuni ale epiteliului colului uterin sau ale endocolului. Mostrele de tesut vor fi examinate cu ajutorul unui microscop.
             Colposcopia este indicata in cazul in care frotiul citovaginal (testul Papanicolau, testul PAP, examen citologic vaginal) indica prezenta unor leziuni ce necesita investigatii suplimentare sau rezultatele testului PAP sunt incerte.
             Colposcopul este un dispozitiv optic alcatuit dintr-o sursa de lumina si o lupa care mareste de 2-60 de ori, ce permite identificarea leziunilor ce nu pot fi vizibille cu ochiul liber. Colposcopul prezinta atasata o camera cu ajutorul careia sunt inregistrare imagini ale vaginului si colului. Colul este examinat intai direct, apoi dupa badijonarea cu acid acetic 3-5% (pentru a inlatura mucusul ce acopera mucoasa colului) si in cele din urma, dupa badijonarea cu solutie lugol. Aceste badijonari au rolul de a evidentia zonele cu transformari atipice, care se coloreaza diferit fata de celulele normale, fiind astfel mai usor de depistat. Din aceste leziuni se efectueaza, tot sub colposcop, biopsia tintita, care va pune diagnosticul de certitudine a leziunilor canceroase sau precanceroase.
              Indicatiile colposcopiei sunt date de prezenta factorilor de risc pentru transformarea maligna a celulelor epiteliului cervical:
              Istoric personal de leziuni preneoplazice sau de modificare neoplazica a celulelor cervicale
- infectiile cu HPV (human papillomavirus) si HIV
- citologie modificata la Testul PAP
- debutul precoce al vietii sexuale, inaintea varstei de 18 ani
- mai mult de 3 parteneri sexuali sau un partener care la randul sau a avut multipli parteneri
- deficiente ale sistemului imunitar
- fumatul
- utilizarea anticonceptionalelor orale pe o perioada mai mare de 5 ani.

Babes Papanicolau

Planning Familial

Este recomandat ca pentru alegerea metodei potrivite sa apelezi la sfatul medicului chiar daca in final tu esti persoana care trebuie sa decida. Inainte de a lua decizia, consulta-te si cu partenerul tau pentru a vedea in ce masura va afecteaza viata sexuala sau poate produce efecte secundare pe care nu le poti tolera, cum este cazul aparitiei unor schimbari ale ciclului menstrual. Daca este vorba de o metoda temporara sau permanenta, afla cat va trebui sa astepti sarcina daca te decizi sa ai un copil.
          Contraceptivele orale sunt cele mai la indemana, nu sunt periculoase si sunt eficiente cand sunt utilizate corect. Pilulele reduc riscul unor boli cum ar fi anemia, cancerul ovarian sau uterin. Te poti opri cand vei dori sa ai un copil si poti ramane insarcinata curand. Aproape toate femeile pot folosi pilulele. Nu le folosi insa daca banuiesti ca ai fi gravida, daca alaptezi, ai peste 35 de ani si fumezi sau ai una din bolile care contraindica folosirea contraceptivelor orale.
           Metodele contraceptive sunt numeroase dar nu toate sunt cele mai potrivite pentru organismul tau. Contraceptivele injectabile sunt hormoni sintetici similari cu hormonul natural numit progesteron. O injectie la fiecare trei luni previne sarcina prin impiedicarea ovulatiei. Se folosesc de mult in alte tari, dar in Romania au patruns de curand. Uneori injectabilele duc la disparitia menstruatiei, dar nu este un semn de sterilitate. In unele cazuri, este nevoie de 6-9 luni de la oprirea injectabilelor pentru reluarea fertilitatii.
             O alta metoda contraceptiva este steriletul. El este inserat in uterul femeii pe cale vaginala si are ca scop prevenirea sarcinilor. Trebuie inserat si extras de medic. O alta metoda contraceptiva, prezervativul, este eficient doar atunci cand este folosit corect in timpul contactului sexual. Se va folosi un nou prezervativ la fiecare contact sexual.
              Sterilizarea feminina, numita si ligatura trompelor uterine, este o metoda contraceptiva definitiva pentru femeile care sunt sigure ca nu mai doresc copii. Sterilizarea masculina, numita vasectomie este o metoda contraceptiva permanenta pentru barbatii care nu isi mai doresc copii. Este o procedura chirurgicala simpla ce poate fi facuta in cateva minute.

Ajutor fertilizare!
Babes Papanicolau

Urmarirea Sarcinii

Frecventa consultatiilor prenatale
        Pentru o gravida nulipara cu o sarcina necomplicata, se vor programa 10 consultatii, iar pentru o gravida multipara cu o sarcina necomplicata se vor programa 7 consultatii.
          Prima consultatie
          Prima consultatie trebuie sa fie precoce in sarcina (inainte de 12 saptamani), din cauza numarului mare de informatii necesare in sarcina poate fi nevoie de 2 consultatii. La prima (si la a doua) consultatie:
          Se ofera informatii cu posibilitatea de a discuta diferite aspecte si intrebari; se ofera informatie verbala sustinuta de informatie scrisa (despre subiecte ca dieta si mod de viata, servicii legate de urmarirea sarcinii, avantajele sarcinii si informatii suficiente pentru a oferi posibilitatea unei decizii informate legata de testele de screening)
Identificare gravidelor cu risc si intocmirea unui plan de urmarire prenatala pt acestea


Babes Papanicolau

Testul Babes Papanicolau

DE CE ESTE NECESAR TESTUL BABEȘ-PAPANICOLAU?
Testul Papanicolau îți poate salva viața deoarece poate identifica cele mai timpurii semne ale cancerului de col uterin. Dacă este diagnosticat devreme, șansa de a trata cancerul de col uterin este foarte mare.
De asemenea, testul Papanicolau poate identifica infecții sau celule cervicale anormale, ce se pot transforma în celule canceroase atunci când nu sunt tratate. Tratamentul poate preveni dezvoltarea cancerului de col uterin.
Atunci când este făcut în mod regulat, testul Babeș-Papanicolau este cea mai bună metodă pentru a preveni cancerul de col uterin. Testul a condus la o scădere importantă a numărului de cazuri de cancer de col și decese ca urmare a acestei afecțiuni.
CÂT DE DES TREBUIE SĂ FAC TESTUL BABEȘ-PAPANICOLAU?
Toate femeile trebuie să facă periodic testul Papanicolau, împreună cu controlul ginecologic, acestea făcând parte din analizele de rutină necesare pentru a avea grijă de sănătatea lor.
Colegiul American al medicilor ginecologi (American College of Obstetricians and Gynecologists- ACOG) recomandă ca testul Babeș Papanicolau să fie făcut după cum urmează:
Primul test este bine să fie făcut la vârsta de 21 de ani sau la 3 ani după începerea vieții sexuale, dacă aceasta a avut loc mai devreme de vârsta de 21 de ani;

  • Pentru femeile cu vârsta între 21 și 30 de ani, testul este recomandat o dată la 2 ani;
  • Pentru femeile cu vârsta între 30 si 64 de ani, testul este recomandat anual;
  • pentru femeile cu vârsta peste 65 de ani, nu este necesar să mai facă regulat testul dacă: Au avut cel puțin 3 teste Papanicolau consecutive cu rezultate normale; 
  • Nu au avut rezultate anormale în ultimii 10 ani.
Babes Papanicolau

Ce spun clienții?

Ioana Grigoraș

Foarte multumita de profesionalismul doamnei doctor Viorica!
A fost o experiență de neuitat!
Multumesc din suflet!
Am fost foarte placut surprinsa de calitatea serviciilor dumneavoastra.
Recomand cu placere si revin :)

✯✯✯✯✯

Crișan Nicoleta Marinela

Bună ziua
Am născut pe data de 21 Noiembrie 2018, chiar dacă am fost la a doua naștere, prima data am nascut in 2013, am primit fff multe informații și ajutor de la acest cabinet. Va multumesc frumos pentru tot.
Recomand cu încredere.

✯✯✯✯✯

Adresă Cabinet

Calea Dudesti, Nr. 104-122,
Etaj 4 , cabinet 245, București

Telefoane Contact

 Fix :     021  327 72 79
 Mobil: 0724 070 675

Email

cabinet@ginevio.ro

Social media